Birthe Gaj Nielsen, mindfulness lærer (MBSR) og yogalærer.
Jeg underviser i mindfulness, MBSR (Mindfulness-baseret Stressreduktion) samt yoga og er sparringspartner/coach i individuelle samtaler.
Nærvær, empati og god kommunikation er mit udgangspunkt sammen med et ønske om at bidrage til andres indre ro og personlige udvikling. Min vision er, at vi alle lever i overensstemmelse med vores autentiske jeg.

Ligesom vi kan træne vores krop, kan vi træne vores sind. For at være os selv. For at få det bedste ud af livet. For at have det bedste forhold til os selv og andre. For at opnå ro og have balance i vores liv. Også når det, vi møder i livet, er svært. Det er en fortløbende proces, hvor vi kan øve os. Med kærlighed og venlighed overfor os selv og andre.

Mit arbejdsliv og mine uddannelser startede med noget helt andet end det, jeg beskæftiger mig med i dag. Som korrespondent i engelsk og fransk - salgskonsulent - og derefter journalist i mange år. Første gang jeg var på tærsklen til at bukke under med stress var i 1997. Jeg vidste, at meditation var et af midlerne til at undgå det, så da begyndte jeg første gang at meditere. Jeg fik dog ikke integreret meditation i min hverdag.

I 2009 handlede jeg for alvor på dét, som jeg vidste, var det rigtige for mig: At meditere og integrere meditation i min hverdag. Det blev starten til en 2-årig uddannelse som meditationslærer - samtidig med at jeg stadig var redaktør og ejer af en lokalavis. Da mindfulness kom ind i mit liv i 2012, hvor jeg uddannede mig til mindfulness instruktør, gav alt det, jeg hidtil havde beskæftiget mig med i mit liv, både personligt og i mit arbejde, rigtig meget mening. 

Så uddannelsen som MBSR-lærer ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, var et naturligt valg. Både for at komme i dybden med mindfulness (det er en livslang proces, fandt jeg ud af) og for at kunne undervise i MBSR (Mindfuness-baseret Stressreduktion), som er evidensbaseret. Senest er jeg uddannet yogalærer hos Yogauddannelsen v/Tanja Sofie i Vejle. 

Derudover har jeg været på en række kurser, seminarer og konferencer indenfor bl.a: mindfulness og mindfulness for børn, hjerneforskning, stress, åndedræt, personligt lederskab, mental træning, Ikkevoldelig Kommunikation (Girafsprog), konfliktmægling, Restorative Justice (genoprettende retfærdighed – konfliktråd for gerningsmand og offer samt familie, venner mv.), samt været på stilhedsretreats.