MBSR kursus (Mindfulness-baseret Stressreduktion)

8 ugers MBSR mindfulness kursus med start tirsdag 10. september 2024 kl. 17.

Dette kursus er for dig, der gerne vil styrke din mentale sundhed. Kurset er effektivt, hvis du oplever f.eks. stress, smerter, tankemylder, bekymringer – hvis du gerne vil forebygge stress, finde ro - eller hvis du bare gerne vil gøre noget godt for dig selv.

* KURSUS START: Tirsdag 10. september kl. 17.00-20.00
* DEREFTER: Tirsdage kl. 17.00-19.30
* I ALT 8 GANGE: 10/9 - 17/9 - 24/9 - 1/10 - 8/10 - 22/10 - 29/10 - 5/11 (OBS ikke i uge 42)

* SAMT EN STILHEDSDAG med fordybelse:  Søndag 27/10 kl. 9.30-17.00

* ORIENTERINGSMØDE om kurset: Tirsdag 27. august kl. 17-18. Det er gratis og uforpligtende, men tilmelding nødvendig. Her kan du høre mere om kurset, prøve et par af øvelserne, stille spørgsmål og afklare, om det er noget for dig. Hvis du ikke kan komme til orienteringsmødet, kan vi snakke sammen på tlf.

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er et evidensbaseret program til at træne mental sundhed og reducere stress. Mange oplever, at den systematiske træning i mindfulness fører til øget nærvær, mere indre ro, glæde og robusthed samt en mere venlig og accepterende indstilling over for sig selv og andre.
Vi mediterer og laver blide yogaøvelser, hvor alle kan være med. Træningen suppleres med undervisning om bl.a. stress, stress fysiologi, perception og kommunikation. Desuden arbejder vi med sammenhængen mellem krop, tanker, følelser og adfærd. Den røde tråd gennem hele kurset er kærlig venlighed.

For at få det fulde udbytte af programmet skal man være indstillet på at afsætte tid til at arbejde med øvelserne derhjemme – ca. 45 minutter 6 dage om ugen.
Øvelse gør mester :-). Hvis det passer bedre ind i dit liv at bruge mindre tid på øvelserne hjemme, vil du også få stort udbytte af kurset.

PRIS: 3.850 kr. inkl. filer med guidede meditationer og yoga.
Rabat for studerende, ledige og pensionister: 500 kr.
TILMELDING: til Birthe på tlf. 20 93 31 55 eller mail@mind-fitness.dk
STED: Ahornvænget 20, 6710 Esbjerg V.

Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, har i flere forskningsprojekter dokumenteret, at Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er effektivt for studerende, for medarbejdere og for ældre i overgangen fra arbejdsliv til seniorliv. Blot for at nævne nogle projekter. For omfattende forskning, både dansk og udenlandsk, har i mange år vist positive resultater af MBSR. Se f.eks. https://mindfulness.au.dk/forskning

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er udviklet ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA. Programmet blev grundlagt i 1979 af Jon Kabat-Zinn.

MBSR-kurset er adgangsgivende til optagelse på MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, www.mindfulness.au.dk.