Statements fra deltagere

Statements fra deltagere på mindfulness kursus

– Jeg føler en større ro i mig selv og større glæde. Jeg startede egentlig med bare at være nysgerrig på, hvad mindfulness er, men er blevet mere interesseret i at vide mere. Jeg bruger rigtig meget det med at invitere et problem indenfor og anvende vejrtrækningen til at få det til at forsvinde.

Jeg har haft mest glæde af, at min mand og jeg har deltaget i kurset sammen – det har virkelig givet mange positive samtaler om liv og ægteskab. Selv de samtaler, der kan gøre ondt, er blevet lettere at tage hul på – også uden at det er svært.
Berit, kursusdeltager

 

– Jeg er blevet mere bevist om at værdsætte ”nuet” og er klar over det, når jeg vurderer og dømmer noget/nogen. Jeg holder flere ”pusterum”.
Karin Refshauge, kursusdeltager

 

– Jeg er ligeså stille gennem kurset begyndt at ændre mine tanker omkring mig selv – dømmer ikke mig selv og andre helt på samme måde som tidligere.
Kursusdeltager

 

– Jeg har mindre ondt i maven og er mere i harmoni med mig selv.
Kursusdeltager

 

– Jeg er blevet bedre til at være i nuet – ikke at spekulere på fortiden og hele tiden planlægge fremtiden. Mere ro og bedre overskud. Boostet livsglæde ved at fokusere på taknemmelighed.

Evner oftere at stoppe negative tanker, acceptere dem som tanker og give slip. Acceptere og anerkende følelser, der dukker op… de kan ikke ændres. Men er nu mere bevidst om, at jeg kan ændre det, der kommer efter. Har opnået større kropsbevidsthed/sanser bedre kroppens signaler. Det hjælper mig i pressede situationer at blive bevidst nærværende, og jeg handler nu oftere mere hensigtsmæssigt. Stopper op i stedet for at fare op.
Conny Gregersen, kursusdeltager

 

– Der er meget, som har skabt forandring for mig i løbet af kurset. Jeg er blevet bedre til at sige fra og tænke mere på mig selv. Tænker anderledes, positivt, roligt.
Kursusdeltager

 

– Jeg er begyndt at slappe lidt mere af i min hverdag, da jeg er stoppet med at vurdere på ligegyldige ting, der før har suget alt for meget energi. Er blevet opmærksom på, at jeg skal til at være meget mere venlig overfor mig selv. Det er dejligt at samles med vildt fremmede mennesker, der har det samme for øje som mig. At blive accepteret som den man er, og hvor der er tillid næsten med det samme. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har kunnet ”dele ud af mig selv” på denne tillidsfulde måde, og stadig blive accepteret.
Susanne Friberg, kursusdeltager

 

– Jeg tænker mere positivt om mig selv. Er mere rummelig og mindre dømmende/vurderende. Jeg har fået en bedre hverdag og er mere positiv. Jeg har haft mest glæde af at finde mere indre ro og mere tilfredshed/selvtillid omkring mig selv.
Kursusdeltager

 

– Jeg har lært at kunne finde en ro. Det er fortsat svært – men tænker mere over at være i nuet, som det er. Jeg har haft mest glæde af at få øjnene op for at være god ved mig selv.
Kursusdeltager

 

– Jeg er blevet mere bevidst om at være til stede, lytte til andre og ikke mindst til mig selv – være god ved mig selv og huske på, at jeg næsten altid har et valg. Jeg har haft mest glæde af, at vi har snakket om grundprincipperne i mindfulness, at høre om andres oplevelser og diskussionerne om disse oplevelser.
Gitte Ovesen, kursusdeltager

 

– Jeg har helt klart fået mere ro. Jeg er blevet mere nærværende og kan slappe af.
Kathe Thiim, kursusdeltager

 

– Jeg er blevet venligere ved mig selv, men jeg har stadig meget at arbejde med, så jeg finder en vej til at håndtere bl.a. støj og ”uro”. Meditationerne har hjulpet mig til at mærke mig selv og finde ro. Undervejs i forløbet er jeg blevet meget opmærksom på, hvornår jeg er nærværende og måske især, hvornår jeg ikke er. Jeg er blevet sødere ved mig selv og er blevet bedre til at sortere i væsentligt og uvæsentligt.
Kirsten, kursusdeltager

 

– Det har skabt forandring for mig at få redskaber til, at jeg bevidst/ubevidst får lidt mere styr på tankerne. Det er godt at være på et hold, hvor deltagerne bliver opfordret til at dele deres oplevelser med andre. For mig er det en vigtig del af kurset, at kursisterne bliver hjulpet til at fortælle om egne erfaringer. Jeg har nytte af det, andre fortæller om, hvordan de tackler tingene og deres udfordringer i tilværelsen. Men også det, at man får redskaber til at blive bedre til at hvile i sig selv og være til stede i nuet.
Jørgen, kursusdeltager